Trendi tapétázás 2024-ben
08
Jan

Így alakítsd ki a tökéletes enteriőrt

A tapétázás egy remek módja annak, hogy feldobjuk a lakásunkat, és kifejezzük a stílusunkat. A 2024-es évben sokféle tapéta trend lesz. Most megmutatjuk, hogy milyen hatást érhetünk el az egyszínű, a csíkos, a kockás és a barokk mintákkal.

 

 

 

 

 

 

 

Kumano a német kimono
01
Dec

Fedezze fel a MARBURG egyik szenzációs tapétakollekcióját: a KUMANO-t!

Ez a katalógus az élvonalbeli japán stílusban kerül bemutatásra. A skandináv otthonosság és a japán tisztaság ezen kombinációja jelenleg különösen népszerű, és minden helyiségben kellemes hangulatot kölcsönöz.

Ennek a kollekciónak az is a különlegessége, hogy a színvilágon belüli minták összefonódnak, így szinte minden kombinálható egymással.

Nara népi motívumok Afrikából
28
Nov

A NARA egy népcsoport Afrikában. A narák Eritreában élnek és számos egyedi népi motívumot köszönhet nekik a világ. Ezekből gyűjtött össze egy csokorravalót az AS Creation tapétagyár.

 

 

 

 

 

 

 

AS öt stílus csatája
10
Nov

Az AS Création The BOS kollekciója különleges, exkluzív hatást kölcsönöz otthonának.

 

 

Ebben a mesésen pazar katalógusban mindent megtalál, ami ízlésének megfelel. Legyen szó a népszerű kő megjelenésről végtelen kombinációs lehetőségekkel, a botanikai megjelenésről csodálatos növényfajtájában vagy a romantikus hangulatról légies, könnyű szépségében. Itt semmi kívánnivalója nem maradt.

 

 

 

Nagyvárosi ragyogás
29
Okt

A City Glow a Marburg tapétagyár legragyogóbb kollekciója...

amely mesterien ötvözi a nagyvárosi élet pezsgését a nagyvilági eleganciával.

A gyűjteményben található tapéták esztétikailag nagyon kifinomultan játszanak a fényes és a matt felületek eltérő tükröződéseivel.

Bemutatkozik Afrika Királynője
25
Szept

Sawubona! Ez a leggyakoribb üdvözlő köszöntés a dél-afrikai zulu nép körében. Szó szerint azt jelenti: "Látlak, fontos vagy nekem, és nagyra értékellek." Így akarod láthatóvá tenni a másikat, és elfogadni azt, aki. Az új African Queen III kollekcióval ugyanígy szeretnénk üdvözölni és értékelni a sokszínűséget.

A védelmet érdemlő növény- és állatvilág, valamint a művészi afrikai kézművesség ihletet ad ezekhez a lenyűgöző, vlies falburkolatoknak. Az elefántbőr, a strucc- és krokodilbőr vagy a gazella szőrme otthonos szafari érzést biztosít. A fa és textil megjelenésű etnikai minták kreatív mozaikja teszi teljessé a választékot.

Afrika a legszebb oldalát mutatja meg a falfestményeken is. Zebrák lenyűgöző csíkjaikkal, akár egy falka részeként, akár egyedül, és egyenesen a nézőre néznek; a szavannai naplemente és egy oroszlán, zsiráf és egy elefántcsalád művészi és idilli ábrázolása: minden falfestmény afrikai hangulatot hoz közvetlenül otthonába.

Természetes és laza színek, mint a fehér, bézs, szürke és barna, sokféle árnyalatban jellemzik a színválasztékot. A csillogó arannyal adjon egy nagy adag csillogást a kollekcióhoz, és adjon hozzá színes ékezeteket finom, színes ékezetekkel.

"Shiboka! - Akkor létezni fogok neked." Ez a válasz a fent említett üdvözlésre. Ezekkel a szavakkal ünnepeljük új kollekciónkat, és úgy tekintünk rá, mint egy tisztelgésre a lélegzetelállító Afrika előtt.

Fedezze fel a FACTORY V-öt!
22
Szept

Durva anyagok, szögletes és férfias megjelenés, feltűnő dizájnnyelvek. Mindezek a tulajdonságok, valamint a minimalista megjelenés, minden sallang és csicsa nélkül jellemzik a mindig nagyon divatos ipari stílust.

Grézs szín, mint népszerű trend
19
Júl

Legyen szó divatról, belsőépítészetről vagy sminkről: a szürke és a bézs keveréke mindenkit megérint.

 

Az elmúlt években a grézs (greige = grau + beige) volt az egyik legmenőbb szín, és 2022 trendszíneként kereskedtek vele. Itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vegyük ezt az árnyalatot, mert a grézs 2023-ban is nagyon trendi!

Ebben a bejegyzésben kitérünk a szín tulajdonságaira és hatására, és példákkal, ötletekkel és inspirációval szolgálunk arra vonatkozóan, hogyan lehet jól kombinálni a színt.

 

 

 

 

 

A tapéta színhatása és színpszichológiája
05
Júl

A színek hatása – akár tapétán, falfestményen vagy máshol – változatos és lenyűgöző.

 

A színek érzelmeket azok pedig emlékeket és asszociációkat ébresztenek. Tulajdonságokat és jellemvonásokat is tükröznek, ezért színpszichológiáról vagy pszichológiai színhatásokról is beszélhetünk. Goethe sokat foglalkozott vele, és 1810-ben publikálta „A színek elmélete” című munkáját, amelynek számos pontja ma is érvényes. Mindenekelőtt az a tény, hogy a színek ideálisak a lakóterek kialakításához. De melyik szín a legalkalmasabb tapéta a nappaliban? Melyik tapéta szín illik kis helyiségekhez? És miért olyan könnyű egy fényesen tapétázott irodában dolgozni?

 

Hulladekkezeles
09
Jún

Mi a teendő a tapéta maradékokkal?

A felújítási munkák elkészültek, az új tapéta a már szárad a falon...

De mi a teendő a maradék tapétával és a falakról korábban eltávolított, régi tapéta maradványokkal? Ezt a kérdést gyakran felteszik a díszletváltás során, és sok spekulációt hagy nyitva.

A sarkok és élek tapétázása helyesen
06
Jún

A sarkok és élek körüli tapétázás kezdők és tapasztalatlanok rémálma, de egy kis gyakorlással és az utasításainkba vetett bizalommal az új tapéta pillanatok alatt felhordható!

 

A belső sarkokat és a külső sarkokat nem olyan nehéz tapétázni. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell ezt helyesen csinálni.

A tapéta története
02
Jún

Mióta létezik a tapéta? Ki találta fel a tapétát, és hogyan készült az első a maga nemében? Hogyan változott a tapéta a történelmi idők során, és milyen történetet mesélhet el? Ebben a cikkben mindent elárulunk kedvenc falburkolataink létrehozásáról és fejlesztéséről.

Bohókás stílus kicsiknek és nagyoknak
11
Ápr

A népszerű lakberendezési stílus a BOHÉM

 

Mindenki ismeri a „bohém" kifejezést, de mi jelent pontosan „bohém”, mint lakberendezési stílus és hogyan nyilvánul meg? Alaposan nagyító alá vettük ezt a trendet az Ön kedvéért!

 

RASCH márka
24
Márc

Bemutatkozik a RASCH tapétagyár!

 

Lakberendezés öt fő szempontja
22
Márc

Gazdagok és híresek világában az otthon a luxus vagyis a fényűzés privát státuszszimbóluma.

 

Nem csoda, ha ennek érdekében hírneves lakberendezőket fogadnak fel, ezzel lenyűgözve azt a szűk rajongótábort, akik eléggé kiváltságosok ahhoz, hogy bepillantást nyerhessenek egy híresség magán szférájába.

 

Egy profi lakberendező el tudja érni, hogy az összhatás pazar és komfortos legyen.

 

De vajon, elsajátítható-e eme képesség egy normál halandó számára is?

A válasz: egyértelmű igen!

És ez inkább múlik az aprólékos kitartáson, mint az anyagiakon.

A festhető tapéta
17
Márc

Festhető tapétáinkkal lehetőséget szeretnénk adni Önnek, hogy falainak egyéni arculatot adjon. Merje szabadjára engedni kreativitását, és az eredmény biztosan meglepi!

Tapéták tisztítása - újratöltve
31
Okt

Ebben a szekcióban részletesebb leírást adok a tapéta tisztítás fogásairól.

Tapéták tisztítása típusok szerint
24
Okt

Mit csináljunk, ha a tapéta piszkos lesz? A válasz egyszerű: meg kell tisztítani. De, hogy mire érdemes odafigyelni és melyik tapétát és hogyan tisztíthatod, azt itt pontosan megtudhatod. Elmagyarázzuk, milyen típusú tapétákat lehet megtisztítani a szennyeződéstől és portól. Adunk tippeket a tapéta megfelelő ápolásához, és elmagyarázzuk a tapéta tisztításához használt fontos tapéta szimbólumokat.

Faforgácsos tapéta
20
Okt

Milyen előnyei vannak a faforgácsos tapétáknak?

Különösen kompatibilisek a környezettel és az emberekkel. Az újrahasznosított alapanyagú papír és a felhasznált fa környezetbarát, megújuló alapanyag. A tapéta légáteresztő és nedvességszabályozó hatással rendelkezik a helyiségben, így a helyiség klímája megőrződik és javul.

Vidéki stílus
17
Okt

Hangulatos, hangulatosabb, vidéki stílus!

Tapéta típusok
13
Okt

 

Tapétázni szeretne, és a következő kérdések merülnek fel Önben:

"Milyen tapétatípusok léteznek egyáltalán?" illetve

"Milyen anyagtulajdonságokat kell figyelembe vennem a választásnál?"

 

Nem probléma! Röviden és tömören bemutatjuk a leggyakoribb tapétatípusokat, és elmagyarázzuk, mire miért érdemes odafigyelni!

 

 

 

Falmintázat: Beton tapéta!
06
Okt

Hagyd, hogy a régi téglafal kerüljön előtérbe, mutasd meg a betontapéta megtévesztően valós 3D-s hatását, és támogasd a modern életstílust szürke díszítésekkel. A beton mindenre képes!

 

A régi tapéta eltávolítása és az új tapéta helyes felrakása
29
Szept

Tapétacserére van szüksége, vásárolt már új tapétát, de nem tudja, hogyan szedje le a régi tapétát a falról illetve hogyan tapétázzon megfelelően?

 

MARBURG története
22
Szept

A Marburger Tapetenfabrik Európa egyik legrégebbi tapétagyártója, termékeit „Marburg Wallcoverings” márkanéven értékesíti. A Marburger Tapetenfabrik kifejlesztette az első szabadon ismétlődő mintás tapétákat, szövet és vinil tapétákat, valamint a vlies tapétákat.

AS Création tapétagyár
12
Szept

A céget 1974-ben alapította Jürgen Schneider és négy alkalmazottja AS Création Adolf Siebert Tapetenfabrik GmbH néven Gummersbachban. 

Hogyan kell kiszámítani a szükséges tekercsmennyiséget?
08
Szept

Mielőtt megvásárolná a kívánt tapétát, meg kell határoznia a megfelelő tekercsszámot. Az egyenes vagy eltolt illesztésű tapéta mintázata befolyásolja a tényleges igényt.

 

Ahhoz, hogy megtudja, hány tekercs tapéta kell, csak néhány alapvető adatra és egy egyszerű számolásra van szüksége.

 

A számításnál különbséget kell tenni a különböző tapéta típusok között az illesztésüknek megfelelően.

 

Tapéták illesztése
01
Szept

A mintaillesztést nem hagyhatjuk figyelmen kívül olyan tapéták esetében, amelyek jellegzetes textúrájúak és ismétlődő mintával vagy motívummal rendelkeznek.

Három kategóriát különböztethetünk meg:

 

Barokk tapéták újragondolva
25
Aug

A Neobarokk és az Újbarokk

 

Itt megtudhatja részletesen, hogy mi a különbség a meglévő barokk irányzatok között:

Öntapadós Fólia tapéta felhelyezezése
18
Aug

Újrahasznosítás:

Új, elegáns és pajkos megjelenés a kedvenc komódod számára!

 

Öntapadós Fólia tapéta előnyei
12
Aug

Hacsak nem vagyunk festőművészek, a falfestés egyszerű színvilágot kínál.

Annak, aki sok színűségre vágyik a tapétázás nyújt lehetőséget a dekorációra.

De mi a helyzet a bútorokkal illetve az üvegszerű felületekkel?

Ezeknél szinte kizárólag az öntapadós fólia tapéta jöhet számításba.

Tapétázáshoz ajánlott eszközök
05
Aug

Avagy a minőségi munka kellékei

DESIGN TAPÉTA VLIES DIGITÁLIS NYOMTATÁSÚ PANELEK
15
Okt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extravagáns Prémium Vlies Tapéta Panelek