Grézs szín, mint népszerű trend

Wallmaxx Webáruház
2023.07.19 08:05
Grézs szín, mint népszerű trend

Legyen szó divatról, belsőépítészetről vagy sminkről: a szürke és a bézs keveréke mindenkit megérint.

 

Az elmúlt években a grézs (greige = grau + beige) volt az egyik legmenőbb szín, és 2022 trendszíneként kereskedtek vele. Itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vegyük ezt az árnyalatot, mert a grézs 2023-ban is nagyon trendi!

Ebben a bejegyzésben kitérünk a szín tulajdonságaira és hatására, és példákkal, ötletekkel és inspirációval szolgálunk arra vonatkozóan, hogyan lehet jól kombinálni a színt.

 

 

 

 

 

 1. Grézs tapéták

Ha a falait mindenütt a trendszínben szeretné tapétázni, és szeretné hangsúlyozni a grézs természetességét és egyszerűségét, akkor az egyszínű tapétával jól választ. Alkalmasak egy tetszetős mintás tapéta nyugodt párjaként is, és harmonikus hangulatot biztosítanak.

  

A mintás tapéta kellemes a szemnek, és egy adott stílusú vagy témájú szobát hoz létre. A lehetséges minták listája szinte végtelen. A grézs tapéták is többféle mintával készülnek.

Íme az ajánlásaink:

RASCH Lirico

RASCH Color your Life

RASCH Welcome Home

 

2. Mi az a grézs?

A grézs a szürke és a bézs kevert színe. Ez az egyik meztelen tónus, és sem nem egyértelműen szürke, sem nem bézs. Ezért gyakran nevezik "nem színárnyalatnak". Néha a bézs rész erőteljesebb, néha a szürke rész dominál. Tehát a grézs nem definiálható pontosan. Az viszont egyértelmű, hogy ennél a trendszínnél az egyébként meglehetősen hűvösnek tűnő szürkét a földes bézs melegíti fel. Ennek eredményeként a grézs meleg árnyalatként írható le.

   

3. Tulajdonságok és hatás

A grézs jelenlegi népszerűsége többek között azzal magyarázható, hogy ez a vegyes szín a szürke tónusok időtlenségét ötvözte a bézs tónusok természetességével. A szürke és a bézs keveréke egyaránt: időtlen és modern.

Grézs hatásai

  • természetes és kényelmes
  • semleges és harmonikus,
  • egyszerű és izgatott,
  • nyugodt és visszafogott.

 

A grézs falak trendje hangsúlyozza harmónia iránti igényünket, természetesség és kényelem iránti vágyunkat - mind a pandémia, a háború, az energiaválság és a természeti katasztrófák idején, minden eddiginél erősebben. Az ilyen bizonytalan időkben a saját négy falunkra és a jó közérzetre helyezzük a hangsúlyt. A természet tudatos megtapasztalása, például sétákon és túrákon keresztül is népszerűbb, mint a COVID-19 előtt volt. A természetes, meleg színek, mint a grézs, ezt a privát szférába való visszahúzódást szimbolizálják, és ez a visszatérés a természetbe. Nem csoda hát, hogy mint tapétaszín 2022-ben annyira népszerű volt, és 2023-ban is trend marad.

  

A grézs tökéletes olyan lakóterekbe, ahol meghitt melegség, otthonosság és természetesség érezhető. A közvetett megvilágítás, a meleg fehér fény és a gyertyafény otthonossá varázsolja a kevert színt, mivel a melengető bézs árnyalatai ekkor sokkal jobban kirajzolódnak. Irodákban, dolgozószobákban és egyéb helyiségekben, ahol a hűvös, kékes színű a fény, a természetes nappali fény és a közvetlen megvilágítás dominál, a grézs egészen más hatást fejt ki: ott frissítő és koncentráló hatású. A nappali fény beesésétől és a világítás fényszínétől függően a színhatás változhat.

  

4. Kombinálja helyesen a grézs-t

 A grézs szín ideális nagy falfelületekhez, mivel nem tolja magát az előtérbe, hanem semlegességgel és egyszerűséggel ragad magával. Így az árnyalat kompatibilis más színekkel. A zöld, a szürke, a barna és a pasztell tónusok csodálatosan harmonizálnak a grézs színnel. A meztelen tónus nyugodt ellenfele az erős kontrasztos színeknek, mint például a sárga, piros vagy fekete vagy egy szemet gyönyörködtető fotótapéta. A fából vagy fémből készült bútorok egyformán jól passzolnak hozzá.

 

5. Tónusonként grézs színnel

2023-ban különösen népszerű a tónusos belsőépítészet a grézs színnel. Tapéta, falfesték, függönyök, szőnyegek, kanapé- és párnahuzatok és dísztárgyak - a harmonikus, nem színárnyalt, monokróm színvilághoz készült. Az azonos színcsaládból származó eltérő erős szürke és bézs árnyalatok harmonikus összképet biztosítanak.

Tapéták itt

 

6. Grézs, mint sokoldalú tehetség

A grézs sokféleképpen kombinálható, és rengeteg lehetőséget kínál az egyéni tervezői kívánságoknak. A szín nem korlátozódik egy stílusra, és nem lehet lyukas. Akár barokk tapétaként pazar díszekkel, akár romantikus vidéki stílusú, akár divatos vintage tapétaként - a grézs színnel minden lehetséges! Az árnyalat finom alakot is vág időtlen texturájú, háromdimenziós térhatású tapétaként, fényűző csillogó tapétaként A trendszín igazi univerzalitás!

Tapétáink itt

 

Jó munkát kíván:

Wallmaxx és csapata