Faforgácsos tapéta

Wallmaxx Webáruház
2022.10.20 16:00
Faforgácsos tapéta

Milyen előnyei vannak a faforgácsos tapétáknak?

Különösen kompatibilisek a környezettel és az emberekkel. Az újrahasznosított alapanyagú papír és a felhasznált fa környezetbarát, megújuló alapanyag. A tapéta légáteresztő és nedvességszabályozó hatással rendelkezik a helyiségben, így a helyiség klímája megőrződik és javul.

 

Mivel a faforgácsos tapéta tapétázás után többször is átfesthető, ez a tapéta egy népszerű univerzális eszköz, amelyet különösen gyakran használnak bérelt lakásokban és irodákban. A semleges dizájn szinte minden belső térhez illik, és sima fehérre vagy nagyon egyedi színre is festhető. Mellesleg a klasszikus faforgács tapéta festésére oldószer nélküli emulziós festék használható.

 

Ez az oka annak, hogy a faforgácsos tapéta egyszerre népszerű és népszerűtlen:

A faforgács tapéta még mindig sok lakásban megtalálható - akár a falakon, akár a mennyezeten. Mivel ezeknek a tapétáknak a beszerzési költsége alacsony, könnyen felhelyezhetőek, emellett robusztusak és környezetbarátak, gyakran szívesen alkalmazzák őket. Ezenkívül a faforgács tapéta többször átfesthető anélkül, hogy elveszítené mintázatát.

Sokaknak azonban elege van ebből az ismerős felületből és persze a sima falak manapság sokkal modernebbek, nem? Ez a tapéta csak nagyon egyszerű dizájn lehetőséget kínál. Illetve ne tapétázzon a faforgácsos tapétára, mert nem ér el optimális eredményt.

 

Távolított már el faforgácsos tapétát? Fú, ez egy külön sportág!

De ha mégis meg kell tennie, íme néhány tipp, hogyan távolítható el a tapéta a legegyszerűbben:

  • A faforgácsos tapéta eltávolításának legegyszerűbb módja a víz felhasználása, ezért vegyen egy vödör forró vizet és mosogatószerrel vagy direkt tapétaeltávolítóval keverje össze.
  • Most már nagy szivaccsal vagy vastag ecsettel is felviheti az elegyet.
  • Ha a tapéta már elegendő vizet magába szívott, egy spatulával lekaparhatja a falról.
  • Ha a tapéta makacskodik, nem enged, egy sündisznó nyomóhenger segíthet. Erre rátekerhet egy tapétát, mielőtt megnedvesíti - kis lyukak jelennek meg, és a víz jobban beszívódik.
    (Alternatív megoldásként vágóval is dolgozhat: de itt óvatosabbnak kell lennie!)
  • Jobb, ha megvárja, amíg a falak ismét megszáradnak, mielőtt újra elkezdené a tapétázást!
  • Mielőtt elkezdené, takarja le a padlót, hogy megóvja magát a felesleges takarítási munkától.

  

Milyen előnyei vannak a faforgács kinézetű tapétának?

A kérdésre adott válasz attól függ, hogy milyen típusú anyagot használnak. Mert a faforgácsos tapéta dombornyomott szerkezetű papírtapétaként és hab szerkezetű vinil felületű, vlies tapétaként is kapható.

  

Papír tapéta faforgács optikával

Ez a fajta tapéta a faforgácsos tapéta stílusát utánozza, dombornyomott mintával, amely a tapéta dimenziós karakterét adja. A klasszikus faforgácsos tapétához hasonlóan ez is újrahasznosított papírból készül, de nem használ fát alapanyagként. A papír hátlap környezetbarát és jó a beltéri klímának, mivel vízáteresztő, és segít egyensúlyban tartani a levegő páratartalmát. A papír tapétát nem kell festeni a tapétázás után, így megspórolhat egy második munkalépést.

 

Vlies tapéta faforgács optikával

Mérettartó, vlies hátlapból és vinil felületből állnak, amely a tipikus faforgács-kialakítást utánozza robusztus habszerkezettel. Ezeknek a tapétáknak az előnyei elsősorban az anyag megmunkálásában rejlenek, mivel a vlies tapétákat falragasztásos technikával tapétázzák. Az áztatási idők mellőzhetők. Egyszerűen illessze be a falat , nyomja meg a tapétát, hagyja megszáradni - kész. A vlies tapéták nem vetemedik el, és zökkenőmentesen összeragaszthatók. Ez megkönnyíti a tapétázást még a kezdők és a tapasztalatlan felhasználók számára is, és gyorsan tiszta eredményhez vezet.

A vlies tapéták robusztusak, fényállóak és a felületi bevonatnak köszönhetően moshatók. Nem fakulnak ki, ellenállnak a könnyű ütéseknek, és szükség esetén megtisztíthatók a szennyeződésektől. Ez azt jelenti, hogy bárhol használhatók, ahol tartós tapétára van szükség, például konyhákban, irodákban vagy folyosókon.

A praktikus, vlies hátlapnak van még egy előnye a papírral szemben: felújításkor a vlies tapéták könnyedén, karcolás nélkül eltávolíthatók a falról.

 

Jó tapétázást kíván:

WallMaxx és csapata