AS Création tapétagyár

Wallmaxx Webáruház
2022.09.12 19:00
AS Création tapétagyár

A céget 1974-ben alapította Jürgen Schneider és négy alkalmazottja AS Création Adolf Siebert Tapetenfabrik GmbH néven Gummersbachban. 

AS Creation Wallpaper AG Csoport története

A tapétagyár kezdetben a Gummersbach Pickhardt + Siebert (később P+S nemzetközi) tapétagyár testvérvállalata volt. 1975-ben üzembe helyezték az első rotációs mélynyomógépet Derschlagban. A direkt export üzletág 1984-ben indult, majd 1991-ben Kelet-Európa megnyitásával bővült. 1990-ben a Schneider vette át a céget, amely ma is többségi tulajdonosa az RT-nek.

A cég derschlagi telephelye nem bírt elegendő kapacitással, ezért 1996-ban bővítésre volt szükség a bomigi ipari területen lévő telephely megnyitásával. Azóta itt található a termelés nagyobb része és a modern, teljesen automata magasraktár. Az adminisztráció nagy része továbbra is Derschlagban van, 1997-ben megvásárolták a lemgói Indes Wohntextil céget. Ugyanebben az évben az AS Création (UK) Ltd. leányvállalat is megalakult, melynek székhelye az angliai Formbyben található. 1998-ban a társaság részvénytársasággá alakult át. 2001-ben a cég átvette az augsburgi Stoffverlag Fuggerhaus-t, ezzel kibővítve a szövetértékesítési üzletágat. A 10 színű szitanyomás-mélynyomás kombinációs rendszert 2000-ben helyezték üzembe.

A cég 2004-ben három tapéta-nagykereskedőt vásárolt fel: Franciaországban (PPSE és Edirama) és Hollandiában (Wandvisie). A PPSE SA és az Edirama SA neve AS Création (France) SA-ra, a Wandvisie pedig AS Création (NL) BV-re változott.

2008-ban az OOO AS & Palitra vegyesvállalatot az AS Création és a Kof Palitra, a vezető orosz tapétagyártó alapította. A két francia tapéta-nagykereskedő, az MCF Investissement SA és az SCE SA többségét is felvásárolták.

 

Védjegyek és licencek

A tapéta szegmensben az AS Création márkái közé tartozik az Architects Paper, a Livingwalls, az AS Création és az Innova, míg a dekorációs szövetek szegmensében a Fuggerhaus és az Indes márkák.

2008 óta a cég új tevékenységi körrel rendelkezik az Architects Paper-rel. Itt olyan ötletek valósulnak meg, amelyek kifejezetten a lakberendezőknek és tervezőknek szólnak. A kollekciók többsége speciális eljárásokkal készül.

Emellett a cég licencelt márkákat fejleszt különböző divatcégekkel, tervezőkkel, életmód- és női magazinokkal. 2005-ben a cég bemutatta az Esprit home márkaengedélyt a Heimtextilben. A tervező Lars Contzen 2007-ben mutatta be első tapétakollekcióját.

Az új Architects Paper márka 2008-as piaci bevezetésével különösen az igényes és a szerződéses szektorok keresletét kell fedezni. Ezzel összefüggésben letették a Hadi Teherani építésszel való együttműködés alapkövét, aki ugyanabban az évben hozta forgalomba az első építész tapéta kollekciót. Az első gyűjtemény is a Gruner+Jahr kiadóval készült. A Schöner Wohnen márka, amely korábban elsősorban a németországi lakberendezési magazinok révén volt ismert, most az azonos nevű tapétakollekció új márkájaként szolgált. Ezenkívül a Brigitte női magazin licencelt márkája és a Daniel Hechter divatmárka új kollekciókat tervezett.

2012-ben az Architects Paper Ingo Maurerrel együttműködve kifejlesztette a LED-es tapétát , amely modern fénydizájnt visz a falra. A Német Formatervezési Tanács zsűrije ezt a típusú tapétát a 2012-es Interior Innovation Award díjjal tüntette ki. A Porsche Design Stúdió első tapétatervei egyedi aláírást viselnek az Architects Paper AP 1000 kollekciójában.

Az első VERSACE tapétakollekciót a Heimtextilmesse 2013 kiállításon mutatták be Frankfurtban és megkezdődött Michael Michalsky német divattervező METROPOLIS tapétakollekciójának marketingje.

2017-ben az AS Création piacra dobta első tapétakollekcióját, a Designdsjungel by Laura N. a Design Mode & Lifestyle  influencerével, Laura Noltemeyerrel együtt.

 

Tapéták itt találhatók

 

Jó tapétázást kíván:

WallMaxx és csapata