Barokk tapéták újragondolva

Wallmaxx Webáruház
2022.08.25 09:00
Barokk tapéták újragondolva

A Neobarokk és az Újbarokk

 

Itt megtudhatja részletesen, hogy mi a különbség a meglévő barokk irányzatok között:

Az íves elemek, a kiterjedt és dekoratív virág- és geometrikus minták a barokk tapéta egyértelmű védjegyei. A különleges tapéta design mindig új rajongókat talál, és változatosabb, mint valaha. A stílus klasszikus elemei a művészettörténeti Neobarokk és a modern Újbarokk stílusban tündökölnek.

 

Nézzük meg a klasszikus barokk stílust

Tapétához

A barokk jellegzetességei a tömbdíszek, amelyek átszőtt mintázatban nyúlnak át a falon. A kis és nagy képelemek összefonódnak és harmonikus összképet alkotnak. A tiszta vonalak és a dimenziós szerkezeti hatások biztosítják a háromdimenziós falfestményt. Színét tekintve a klasszikus barokk kontrasztos dizájnt, fekete-fehér dekorációt, valamint tónus a tónusban mintázatú monokróm tapétákat kínál.

 

Neobarokk

Tapétához

Történelmileg ez a barokk irányzat második hulláma. Itt ugyanazokat a markáns elemeket találjuk meg, mint az első barokk stílusnál, de ezeket újra tervezték. A díszek filigránosabbak, és egyre virágosabb formájúak. A minták részletesebbek, gyakran háromdimenziósak, és a natúr design elemekkel kapcsolatot teremtenek a másik nagy történelmi irányzattal, a szecesszióval. A tisztán díszítő minták mellett gyakran előfordulnak csíkokkal, vonalakkal és szegély-motívumokkal megalkotott kombinációk. Ami a színeket illeti, még mindig gyakran találkozhatunk monokróm tónusokkal, de intenzív kontrasztokkal ugyanúgy, viszont egyre több a földszínekkel vegyes tónus.

 

Újbarokk

Tapétához

Általában nem néz ki annyira újnak, de ez a mai kor barokk dizájnja. A jól ismert díszek nem annyira a show sztárjai, mint a speciális effektusok és a trendi textúratervezés. A klasszikus dekoráció találkozik a modern tapétatechnikákkal. Gyakran látni a díszítő mintát egy kopott karakter effektusával kombinálva. A rusztikus megjelenés nagy kontrasztú, elegáns dizájnnal párosul, ami egy nagyon modern életérzést teremt, amely időtlen és egy kissé feltűnő. A metál hatások, a csillogó színek és a csillogó felületek otthonosan mozognak az újbarokkban. A betonszürkétől a neon színekig minden, amit szeret, színben képviselteti magát, így a Újbarokk arculat szinte minden lakberendezési stílushoz passzol.

 

Barokk tapétáinkat itt találja!

 

WallMaxx és csapata