Tapéta típusok

Wallmaxx Webáruház
2022.10.13 16:00
Tapéta típusok

 

Tapétázni szeretne, és a következő kérdések merülnek fel Önben:

"Milyen tapétatípusok léteznek egyáltalán?" illetve

"Milyen anyagtulajdonságokat kell figyelembe vennem a választásnál?"

 

Nem probléma! Röviden és tömören bemutatjuk a leggyakoribb tapétatípusokat, és elmagyarázzuk, mire miért érdemes odafigyelni!

 

 

 

Vlies tapéta

 

A vlies tapéták messze a legelterjedtebbek, mivel ezeket a legkönnyebb feltenni a falra. További előnye, hogy nincs szükségük áztatási időre. Nem kell hagynia, hogy a paszta "működjön", egyszerűen felragaszthatja közvetlenül a beragasztózott falra: csak rá kell nyomni a tapétát.

Klikk

 

Festhető tapéta

 

A festhető tapéták is gyapjúból készülnek, így számos előnnyel rendelkeznek, mint például a szupergyors és egyszerű felhelyezés.

Különböző szerkezeti mintázatok jellemzik őket, amelyek a fűrészporos tapéták egy izgalmas alternatíváját jelentik. Az alig látható mintáktól a részletebe menőkig egészen a 3D effektusokig minden megtalálható.

  

Papír tapéta

 

Papírtapétáink kiváló minőségű újrahasznosított papírból készülnek. Légáteresztőek, nedvességszabályozók és környezetbarátak.

Papír tapéta esetén a pasztát közvetlenül a tapétára kell felvinni, és 3-5 percig rajta kell hagyni. Papírtapéták vastagságban nagyon eltérőek lehetnek, de a különbségek a minőségben és a tapétázási tulajdonságokban is megmutatkoznak.

  

Fotótapéták

 

Ahogy a neve is sugallja, ezek fényképszerű tapéták! De nemcsak fotók, hanem izgalmas grafikák és festmények is lehetnek. Fotótapéták mind gyapjúból készülnek, és minden motívumhoz más-más anyagtulajdonságok közül választhat. Ezek tömegükben és felületszerkezetükben, valamint színhatásukban különböznek egymástól.

  

Bordürök

 

A bordűrök keskeny tapétacsíkok, amelyeket vízszintesen futnak, hogy kiemeljék a fal motívumait, vagy két különböző tapéta vizuális elválasztásaként a falon. Vannak olyan bordürök, amelyeket pasztával rögzítenek, mint a normál tapétát, és öntapadós szegélyeket, amelyeket egyszerűen felragaszthatunk a tapétára, mint egy matricát. A tapétázandó szegélyeknél ügyeljen arra, hogy tapétázáskor hagyja ki azt a helyet, ahol a szegély jön.

Kínálatunkkban talál 45cm, 67,5cm és 90cm hosszú Öntapadós fólia tapétákat is. MIndegyik 15cm széles.

Klikk 

 

Digitális panelek

 

A dekoratív panelek által egyetlen tapétacsíkkal kiemelheti a falat. Nagyon hatékony és gyors módja annak, hogy feldobja faldizájnt. A digitális panelek mintás és fotó változatban is kaphatók.

Klikk

 

Jó tapétázást kíván:

WallMaxx és csapata